Loading...
ROMCALC 2017-11-07T13:05:54+00:00

Romcalc este un amendament pentru sol provenit din cretă amorfă, cea mai bună sursă de CaCO3. Calciul este mineralul indispensabil creșterii și dezvoltării țesuturilor plantelor, responsabil de circulația intracelulară a apei. În egală măsură, calciul fortifică planta și o face mai rezistentă la secetă, la soare intens și îi oferă acea frumoasă colorație pigmenară la coacere. Pentru a putea produce un astfel de efect asupra plantelor, amendamentul Romcalc se aplică în

AMENDAMENTE GRANULATE

sol și restabilește echilibrul, în urma acidifierii acestuia, alcalinizându-l. Astfel, amendamentul compensează calciul spălat de ploi și-i conferă acestuia nutrientul care fortifică plantele în perioade de secetă. Aplicarea tratamentului provoacă reacții în structura solului, astfel încât acesta nu va mai reține apa excesiv căzută în urma ploilor acide sau nu-i va mai permite uscarea cauzată de secetă.

CARACTERISTICI

Caracteristicile si originea naturala a produsului Romcalc fac din acesta un aliat puternic pe care puteti conta in eficientizarea lucrărilor agricole. Veti putea alcaliniza si fertiliza solul prin intermediul unui singur produs aplicabil cu echipamente automatizate.

  • Conținut CaCO3>96%

  • PH – 8,2

  • Umiditate: <3%

  • Reactivitate: 98%

  • Conținut de macroelemente și microelemente (P, K, Mg, Na, S, Fe, Mn)

  • Granulare 2-6

  • Aplicare simpla si uniforma

  • Dizolvare rapida, exect in primul sezon dupa aplicare

  • Provenit dintr-o sursă naturală

  • Alcalinizează solul în urma efectului ploilor acide

UTILITATE

CULTURI DE GRAU

SOLUTIA PENTRU GRAU

CULTURI DE GRAU

Tratați terenul pe care veți cultiva grâu cu amendamentul Romcalc pentru a contracara efectele nedorite ale acidității generate de ploi ce conțin minerale silicate, și prezența fabricilor de chimicale în împrejurimi, precum și a secetei îndelungate.

CULTURI DE RAPITA

SOLUTIA PENTRU RAPITA

CULTURI DE RAPITA

După trecere anotimpurilor umede, solul este „spălat” de nutrienții meniți să hrănească viitoarele culturi. Folosiți îngrășământul pe bază de var Romcalc pentru a reda terenului agricol proprietățile adecvate și fertilitatea necesară recoltei bogate.

FLOAREA SOARELUI

SOLUTIA PENTRU FLOAREA SOARELUI

FLOAREA SOARELUI

Îngrășămintele minerale sunt un factor acidifiant al solurilor. Pentru a-i contracara efectul cumulat cu cel al secetei și al ploilor acide, utilizați Romcalc, amendamentul pe bază de var ce se si dizolvă și se încorporează în sol alcalinizându-l și fertilizându-l.

SFECLA DE ZAHAR

SOLUTIA PENTRU SFECLA DE ZAHAR

SFECLA DE ZAHAR

Un teren cultivat continuu își pierde calitatea fertilă și devine acid ca urmare a distribuției reziduurilor de cultură și a metabolismului materiei organice din sol. Pentru a reda proprietățile productive solului, tratamentul Romcalc este soluția optimă.

PORUMB

SOLUTIA PENTRU PORUMB

PORUMB

Un sol acid pet imp de secetă se transformă în cea mai nepotrivită gazdă pentru o cultură de porumb. Îngrășământul pe bază de calcar este amendamentul optim pentru îmbunătățirea calității fertile a solului și obținerea unor recolte bogate.

MOD DE APLICARE

Romcalc se poate aplica in orice perioada a anului insa de obicei aceasta procedura se efectueaza la sfarsitul verii sau a toamnei.

Romcalc se aplica uniform la doza corecta si bine amestecat cu stratul de sol de preferinta la suprafata la o adancime de 5 – 10 cm.

Romcalc este folosit adesea inainte se insamantare. Tratarea primavara poate fi facuta dupa plantele de primavara.

Tratarea cu Romcalc in zonele de pasuni se poate face eficient iarna, toamna sau primavara.